Αποτελέσματα εκλογών ΠΟΕΔ: Η ΔΗ.ΑΝ.Α δικαιωμένη στη συνείδηση των εκπαιδευτικών (Σεπτέμβριος 2020)

Posted in Ανακοινώσεις

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το εκλογικό αποτέλεσμα της 24ης Σεπτεμβρίου είναι σε όλους γνωστό.

Η ΔΗ.ΑΝ.Α (ΔΗ.ΚΙ. – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ – ΑΓΩΝΑΣ) θέλει με την ευκαιρία αυτή να συγχαρεί όλους τους εκπαιδευτικούς, ανεξάρτητα από την Κίνηση που επέλεξαν στις εκλογές της ΠΟΕΔ, για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισαν την εκλογική αναμέτρηση και το πνεύμα υπευθυνότητας που επέδειξαν. Ευχαριστεί όλους τους υποψήφιους που τίμησαν τα ψηφοδέλτιά του Συνδυασμού ΔΗ.ΑΝ.Α και συγχαίρει όλα τα στελέχη της για την εκλογή τους. Συγχαίρει επίσης όλα τα στελέχη των άλλων Κινήσεων που έχουν εκλεγεί.

Η ΔΗ.ΑΝ.Α σας εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες και την εκτίμησή της για την εμπιστοσύνη που συνεχίζετε να δείχνετε στα στελέχη της, δίνοντας και αυτή την τριετία την ευκαιρία να συνεχίσει να διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο μέσα στα συλλογικά όργανα της ΠΟΕΔ. Το εκλογικό αποτέλεσμα έφερε το Συνδυασμό της ΔΗ.ΑΝ.Α με ποσοστό 16 % να διατηρεί τις πολύ σημαντικές θέσεις που κατείχε και την προηγούμενη τριετία: 2 από τις 7 Προεδρίες Παγκύπρια, με Πρόεδρο και Γ. Γραμματέα στα Επαρχιακά Γραφεία Πάφου (41,85 %) και Κερύνειας (55%), Γ. Γραμματέα στην Μόρφου και με 16 Γ.Α. Στο επίπεδο της Γραμματείας θα εκπροσωπείται στη θέση του Β.Γ. Γραμματέα της ΠΟΕΔ.

Σπάζοντας τα στενά κινησιακά πλαίσια και ενώνοντας δυνάμεις, πάντοτε με ήθος, υπευθυνότητα, συνέπεια και διεκδίκηση, θα συνεχίσουμε την προσφορά μας στο διδασκαλικό κόσμο χωρίς ακρότητες και φανατισμούς, χωρίς σκοπιμότητες και συκοφαντίες, για εξυπηρέτηση των συμφερόντων του Κλάδου και της Παιδείας του τόπου γενικότερα. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για ένα καλύτερο δημόσιο σχολείο, για το κύρος και την αξιοπρέπεια του εκπαιδευτικού.

Παράλληλα θα εντείνουμε τις προσπάθειες μας για μια πιο δημοκρατική και αποτελεσματική ΠΟΕΔ: με υιοθέτηση της Οριζόντιας Ψηφοφορίας, με εκλογή του Προέδρου της Οργάνωσης από τη βάση γιατί θέλουμε ένα πρόεδρο που να εκπροσωπεί την πλειοψηφία των μελών και όχι μόνο το 31%. Μια ΠΟΕΔ με περιορισμό στις θητείες των αξιωματούχων και με τετραετή θητεία των Σωμάτων, αντί τριετία που είναι τώρα, για ενίσχυση της αποτελεσματικότητας στην παραγωγή έργου. Ως ΔΗ.ΑΝ.Α. ζητούμε καθαρές θέσεις από όλες τις Κινήσεις, έστω και τώρα που τελείωσαν και αυτές οι εκλογές.

Οφείλουμε να επιχειρήσουμε το μεγάλο άλμα και από Οργάνωση των Κινήσεων να λειτουργήσουμε ως Οργάνωση των Μελών, για τον κάθε εκπαιδευτικό ξεχωριστά. Το μέλλον του συνδικαλισμού και το μέλλον των οργανωμένων συνόλων επιβάλλει υπερβάσεις, τις οποίες άμεσα πρέπει να επιχειρήσουμε, αν επιθυμούμε την ενδυνάμωση της συλλογικής μας έκφρασης, αλλά και την αναβάθμιση του συνδικαλιστικού και εκπαιδευτικού μας έργου!!!

Ελπίζουμε, η επόμενη των εκλογών να είναι η μέρα που τα ψευτοδιλήμματα και οι απραγματοποίητες υποσχέσεις να ξεχαστούν και τη θέση τους να πάρουν η ειλικρίνεια, η αποφασιστικότητα, η συλλογικότητα και η πραγματική επαφή με τη βάση, και «θέσεις - υποσχέσεις» που δώσαμε ΧΘΕΣ να είναι οι αποφάσεις και οι δράσεις μας για το ΣΗΜΕΡΑ!!!